Волинські аграрії розпочали жнива

3 липня 2020 451 0
Волинські аграрії розпочали жнива
Kurkul.com

Станом на 1 липня окремі агропідприємства Волині уже розпочали збирання ранніх зернових, зокрема озимого ячменю. За попередніми прогнозами, цьогорічні жнива ранніх культур планується завершити протягом 12-14 днів. Повідомляє обласний Департамент АПР.

Як зазначив начальник управління агропромислового розвитку області Юрій Горбенко, поточного року, згідно з оперативними даними, до збирання підлягає 421,0 тис. га сільськогосподарських культур. При цьому, сьомий рік поспіль на Волині очікується валовий збір зернових у понад 1 млн т, що забезпечить повну потребу області у продовольчому зерні.

«В цьогорічних жнивах буде залучено 3057 зернозбиральних комбайнів. Розрахункове середнє навантаження на зернозбиральний комбайн становить 99 га. Наявна кількість техніки у великотоварних господарствах, за наявності сприятливих погодних умов, дозволить в оптимальні терміни виконати намічений комплекс жнивних робіт, протягом 12-14 днів», — зазначили в обласному Департаменті АПР.

Повідомляється також, що наразі волинська філія Українського інституту експертизи сортів рослин, центральна база якої розміщена в с.Звиняче Горохівського району, 1 липня цього року розпочала збирання з дослідних ділянок 38 сортів озимого ячменю з врожайністю від 6,09 до 9,03 т/га, в тому числі 23 сорти від 7,0 до 9,0 т/га, з них 5 сортів вітчизняної селекції.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus