Вінницькі фермери очікують отримати врожайність на рівні минулорічної

8 липня 2020 120 0
Вінницькі фермери очікують отримати врожайність на рівні минулорічної
olgopol.com.ua

Агрофірма «Ольгопіль» з Вінниччини розпочала жнивну кампанію. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Стартували зі збору озимого ячменю, під який господарство заклало 246 га, та озимого ріпаку — 868 га. 

За словами Івана Діхтяра, головного агронома господарства, в поле виїхало 6 зернозбиральних комбайнів, яких цілком достатньо для проведення збиральних робіт в оптимальний термін — 20–25 днів.

«Очікуємо урожайність по культурах не нижче минулого року. Жнива розпочали зі збору ріпаку озимого. Це досить вибаглива культура і впоратись з нею може далеко не кожний агроном. Через норовливий характер ріпак ніколи не дає гарантію, що переживе зиму і принесе відповідний урожай. Але це фактично перші гроші, які отримує господарство. Адже насіння ріпаку, після приведення його до товарних кондицій, на току підприємства довго не затримується», — відзначив агроном.

Також агропідприємство паралельно з ріпаком жнивує озимий ячмінь, частину якого реалізує як товар. А сорт «Майбріт» традиційно стане насіннєвим матеріалом. Процес підготовки насіння супроводжується відповідними сертифікатами якості та свідоцтвом, які підтверджують його якість та оригінальність. Він внесений до реєстру ДП «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції».

Слідкуйте за жнивною кампанією і залишайтеся в курсі останніх новин разом з Kurkul.com та «Урожай онлайн 2020». Проєкт створений в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна».

Читати за темою: Названо області з найвищою врожайністю зернових

Виконано за допомогою Disqus