В Україні прогнозують зниження температури та грозові дощі

6 липня 2020 382 0
В Україні прогнозують зниження температури та грозові дощі

Розпочнеться тиждень зі спекотної та сухої погоди. Вже у вівторок, 7 червня, майже на всій території України пройдуть суттєві опади, зливові дощі, грози та шквали. Особливо потерпатимуть від негоди західні області, місцями кількість опадів досягатиме 20 мм. Повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

На Сході, а також в Сумській, Полтавській, Дніпровській, Запорізькій та Херсонській областях без опадів. У середу, 8 червня, короткочасні опади пройдуть в східних, північних, південних та центральних областях. На сході та півночі дощитиме 9 червня.

Значні опади очікуються на заході, та частково в центральних, північних областях 11 та 12 червня. Вітер переважатиме північно-західного напрямку 2-6 м/с.

Температура повітря на початку тижня матиме високі показники, але з вівторка починаючи з західних областей очікується пониження температури, і лише з суботи температура поповзе  вгору.

На заході буде прохолодно, нічна температура досягне лише +10…+17 °C, денна коливатиметься від +16 до +29 °C. На півночі та в центрі у нічний час +10…+21 °C, вдень +19…+33 °C, в Дніпровській  та Полтавській областях +24…+38 °C.

В південних та східних областях нічна температура знаходитиметься в межах +13…+25 °C, денна +21…+40 °C. Температура ґрунту в західних областях лише +10…+18 °C, в північних та центральних областях +12…+22 °C. В східних та південних областях температура ґрунту досягне відмітки +14…+25 °C.

Виконано за допомогою Disqus