Тернопільські фермери виробляють екоолію з гарбузів та арахісу

7 липня 2020 73 0
Тернопільські фермери виробляють екоолію з гарбузів та арахісу
facebook.com

У Борщівському районі Тернопільської обл. родина, яка переїхала із Криму, започаткувала виробництво олії з різних рослин. Про це пише газета «Сільський господар плюс» на своїй сторінці у Facebook.

Подружжя Михайла та Наталії Золотих, переїхавши із кримського міста в тернопільське село, взялися за підприємницьку діяльність. Спільними зусиллями сім’я обробляє 1,5 га землі, вирощуючи винятково екологічну їжу. А також тримають поросят і птицю.

Цікавим напрямом є виробництво гарбузової олії, яка, як стверджує господар, надзвичайно корисна для здоров’я, адже запобігає та лікує багато недуг. На 0,60 га вирощують гарбуз сорту «Болгарка, у насінні якого найбільше олії.

Збирають плоди всі разом, за допомогою спеціального трактора власного виробництва. Він же відділяє насіння від м’якоті, що йде на корм. Потім насіння миють і сушать на горищі. А вже за потреби витискують із нього олію самостійно створеним пресом.

«Ним же Михайло Васильович пробував виготовляти олію з арахісу, який теж вирощують на своїй землі. Уся продукція, наголошує господар, росте без жодної хімії. Звичайно, вона менших розмірів, зате натуральна. Так само вирощувати продукцію закликає усіх, адже на першому місці має стояти не збагачення, а здоров’я», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою: Полтавчанин власноруч змайстрував прес для тюкування сіна

Виконано за допомогою Disqus