Попит на рідкий аміак серед аграріїв зріс на 10%

6 липня 2020 66 0
Попит на рідкий аміак серед аграріїв зріс на 10%
divask.ru

Упродовж весняного сезону-2020 через роздавальні станції аміакопроводу було видано приблизно на 10% більше аміаку, ніж за аналогічний період попереднього року. Про це Kurkul.com повідомив виконувач обов’язків директора державного підприємства «Укрхімтрансаміак» Вадим Трунов.

«Попит на рідкий аміак у українських споживачів залишається стабільно високим, навіть з огляду на обмеження, що виникли в умовах світової пандемії, та деякого коригування цін на цей вид продукції на світових ринках. На це впливають декілька факторів. По-перше — рідкий аміак стабільно залишається ефективним добривом з високою концентрацією азоту (понад 82%). Основною перевагою безводного аміаку є також спрощення виробничого процесу — внесення в ґрунт повністю автоматизоване, що дозволяє оптимізувати трудозатрати (у порівняння з іншими видами добрив)», — пояснює очільник держпідприємства.

Разом з тим, на його думку, інтенсивний розвиток вітчизняної аграрної галузі, кліматичні зміни й тенденція до поступового потепління, раннє дозрівання врожаю та необхідність додаткового живлення землі — це одні з визначальних факторів, які стимулюють стабільну потребу сільгоспспоживачів у рідких добривах. 

Виконано за допомогою Disqus