Ще одна область України жнивує

7 липня 2020 101 0
Ще одна область України жнивує
Kurkul.com

Минулого тижня аграрії Полтавської області розпочали збір урожаю. Про це під час наради повідомив Сергій Фролов, керівник департаменту АПК, йдеться на сайті Полтавської облдержадміністрації.

«Станом на 3 липня, майже всі райони області розпочали жнива. Йде збір озимого ячменю, середня врожайність якого становить 4,7 т/га. Минулого року було  4,4 т/га», — зазначив Сергій Фролов.

Також він повідомив, що цього року в області засіяно 340 тис. га ранніх зернових. У 2020 р. фермери очікують зібрати 950 тис. т пшениці. Найбільше культури засіяно у Кременчуцькому, Козельщинському, Хорольському районах.

«Нині врожайність озимої пшениці складає 4-4,5 т/га.  В деяких районах вона буде вища. Хоч весняні морози й не вплинули на озимі, але вони пригнітили їхній розвиток. І цього року матимемо менший врожай, ніж минулого», — сказав Сергій Фролов.

За його словами, масово жнива почнуться в середині липня.  До збирання врожаю ранніх зернових культур підготовлено 1802 зернозбиральних комбайни.

Слідкуйте за жнивною кампанією і залишайтеся в курсі останніх новин разом з Kurkul.com та «Урожай онлайн 2020». Проєкт створений в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна».

Читати за темою: В Україні намолочено понад мільйон тонн зерна

Виконано за допомогою Disqus