Господарство з Сумщини вперше засіяло 300 га жита

9 липня 2020 198 0
Господарство з Сумщини вперше засіяло 300 га жита
Kurkul.com

У господарстві ТОВ «СИГМА-УНІВЕРСАЛ» з Сумщини вперше засіяли гібридне жито. Під культуру відвели 300 га. Урожай прогнозують на рівні 5 т/га. Про це розповів Станіслав Слюсар, директор підприємства  у черговому випуску відеоблогу «Жито Великих Людей» від «КВС-УКРАЇНА»

Жито в господарстві посіяли вперше, тому що ґрунти на Сумщині підходять краще для його вирощування, ніж для пшениці. Під жито у господарстві відвели 300 га.

«До того ж собівартість вирощування жита нижча, ніж пшениці», — зазначив керівник господарства.

ТОВ «СИГМА-УНІВЕРСАЛ» знаходиться у зоні Лісостепу зі складними землями. Сільським господарством тут почали займатись з 2014 року.

«Деякі культури у нас показують більш ніж достатній результат. Ріпак у нас гарно родить та соняшник. З кукурудзою у нас поки проблеми, у зв’язку із тим, що важко втримати азот в піщаних ґрунтах. Ми поки розглядаємо різні способи його внесення. Також дуже сильно впливає закисленість ґрунту на вегетацію кукурудзи. Тому займаємось розкисленням та видозміненням форм внесення азоту. Найбільш маржинальною культурою вважаю соняшник, ріпак показав гарний врожай, проте ціна була значно нижчою, ніж попереднього року. У зв’язку із чим маржинальність його впала», — зазначив аграрій.

Виконано за допомогою Disqus