На Сумщині та Чернігівщині розпочались жнива

9 липня 2020 135 0
На Сумщині та Чернігівщині розпочались жнива

Аграрії Сумської та Чернігівської областей приєднались до жнивної кампанії. Повідомляє Kurkul.com.

Згідно з даними Чернігівської ОДА, 6 липня в області вийшов в поле перший комбайн на збирання озимої пшениці.

Як і минулого року, першими збирати врожай почали в Ічнянському районі. 

«Перший намолот показав врожайність 6,5 т/га, що відповідає минулорічним показникам, а, отже, за сприятливих погодних умов Чернігівщина отримає гарний врожай», — прокоментував початок збору врожаю Андрій Прокопенко, голова Чернігівської ОДА.

За даними, по всіх категоріях господарств планується збирати врожай з майже 830 тис. га зернових та зернобобових культур. З них ранніх зернових та зернобобових — 242 тис. га. В тому числі майже 156 тис. га озимої пшениці.

Масовий початок збирання ранніх зернових та озимого ріпаку, за сприятливих погодних умов, аграріями Чернігівщини очікується після 10 липня.

Сільськогосподарські підприємства Роменського, Охтирського та Липоводолинського районів Сумщини розпочали роботи зі збирання врожаю озимого ячменю та пшениці.

За даними обласного Департаменту АПР, станом на 7 липня загалом намолочено 2,05 тис. т зерна ячменю нового врожаю з площі 410 га за середньої врожайності 5 т/га. Окрім цього, намолочено 40 т озимої пшениці з площі 10 га, при середній урожайності 4 т/га.

Загалом в усіх категоріях господарств у цьому році підлягають збиранню ранні зернові та зернобобові культури на площі 241 тис. га. У порівнянні з минулим роком площа ранніх зернових та зернобобових культур зменшилася на 8%, зокрема озимої пшениці — 6%, ярого ячменю — 28%, гороху — 29%. Разом з тим, площі під житом розширилися на 17%, ярим ячменем — 41%, ярою пшеницею — 20%, вівсом — 23%.

Слідкуйте за жнивною кампанією і залишайтеся в курсі останніх новин разом з Kurkul.com та «Урожай онлайн 2020». Проєкт створений в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна».

Читати за темою: В Україні намолочено понад мільйон тонн зерна

Виконано за допомогою Disqus