В Україні горять поля зі збіжжям

10 липня 2020 296 0
В Україні горять поля зі збіжжям
ДСНС

На Київщині згоріло 20 га ячменю, ще 27 га вдалось врятувати. Від очікуваного врожаю 80 т на суму 400 тис. грн нічого не лишилось. Повідомляє прес-служба ДСНС області.

Як зазначили рятувальники, 6 липня о 19:34 до оперативно–диспетчерської служби Білоцерківського району надійшло повідомлення про пожежу на полі у м.Біла Церква по вул. Лісовій.

По прибуттю рятувальниками встановлено, що горить поле з ячменем.

«Загалом вогнем знищено збіжжя на площі 20 га, врятовано — на площі 27 га. Під час гасіння пожежі залучались 7 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 27 чоловік особового складу», — йдеться у повідомленні ДСНС.

За попередньою інформацією, причиною пожежі став підпал невідомими особами.

Того ж дня в результаті займання згоріло близько 10 гектар пшениці на Харківщині. Пожежу працівники ДСНС ліквідували протягом години. Постраждалих осіб немає.

З’ясовано, що вказана ділянка поля загальною площею 119 гектарів належить приватному сільськогосподарському підприємству. Попередньо, загоряння почалось з кута поля. Причина пожежі встановлюється.

Наразі проводяться слідчі дії. Сума матеріальних збитків встановлюється.

Читати за темою: Масштабна пожежа на Луганщині загрожує фермерським полям

Також і на Донеччині 6 липня вогнем було знищено два пшеничні поля.

У Мангушському районі Донеччини вогнеборці отримали повідомлення про пожежу на полі. Прибувши до місця виклику рятувальники з’ясували, що відбувається горіння пшениці на корені та негайно приступили до ліквідації масштабної пожежі, в наслідок якої вогнем було знищено 4 га пшениці.

Подібна надзвичайна ситуація сталася й на території Торецької міської ради. У селищі міського типу Новгородське на одному з полів вогонь знищив 4,8 га пшениці.

Виконано за допомогою Disqus