Україна готова до відкриття обігу землі — Лещенко

10 липня 2020 70 0
Україна готова до відкриття обігу землі — Лещенко
Latifundist.com

Україна готова відкривати обіг землі. Наразі вже завершується інвентаризація земель. Про це розповів під час зернової конференції Grain Ukraine. Limited Edition 2020 Роман Лещенко, голова Держгеокадастру. Про це пише Latifundist.com.

За його словами, на даний час завершується інвентаризація земель, за результатами якого уряд планує відзвітуватися. Зокрема, обіцяють повідомити імена тих, хто причетний до крадіжок землі.

«Ми готові до того, щоб відкривати обіг землі, наразі здійснюємо інвентаризацію. На початку серпня прем'єр повідомить про результати і покаже всю інформацію. Ми також готові піти на історичний крок — передати землю народу, громадам, навіть якщо вони будуть не сформовані на той момент до кінця. Проте, у кожного вкраденого гектара є конкретне прізвище, ім'я та по батькові... Ми сформуємо земельний Форбс і покажемо людям, хто за схемою створення ОТГ тримає тисячі га земель», — зазначив Роман Лещенко.

Він підкреслив, що за місяць роботи на посаді зрозумів, чому так «охороняли землю», а саме мораторій.

«Тому що це найкраща форма розкрадання. Ми зробили первинний аудит і побачили ці масштаби. Кількість схем через підставних осіб, механізми ОТГ, через фіктивне ПДВ, грабіж держпідприємств процвітав. Потрібно припинити обманювати людей. Скоро ми презентуємо ці результати аудиту і покажемо «земельну форбс» — перелік груп, кланів, хто тримає в руках українську землю», — підсумував голова Держгеокардастру.

Читати за темою: Законопроект про ринок землі перепишуть під іноземців — Зеленський

Виконано за допомогою Disqus