Комплексне підживлення сої дає прибавку врожайності до 15% — експерт

13 липня 2020 88 0
Комплексне підживлення сої дає прибавку врожайності до 15% — експерт
ukravit.ua

Для повноцінного росту та розвитку мезо- та мікроелелемнтів в посівах сої життєво необхідні додаткове підживлення. Про це повідомляють фахівці компанії UKRAVIT.

«Соя досить вимоглива до мінерального живлення, особливо, якщо йдеться про мезо- та мікроелементи. Тому в цей період дуже важливо забезпечити їй повноцінне живлення і поповнити усі існуючі дефіцити — особливо калію, оскільки це може суттєво вплинути на рівень майбутньої врожайності», — відзначає Олександр Мигловець, керівник агрономічного департаменту компанії.

За його словами, особливо соя потребує молібдену, бору, марганцю, цинку, магнію, кальцію та сірки. 

Щоб усунути дефіцит елементів живлення сої та забезпечити її комплексом усіх необхідних макро-, мезо- та мікроелементів, фахівець радить підживити посіви комплексним концентрованим легкозасвоюваним добривом Авангард Бобові.

Завдяки оптимально збалансованому складу, розробленому спеціально для зернобобових культур, воно забезпечує потреби сої в елементах мінерального живлення за їх критичними фенологічними фазами та підвищує на 10-15% поглинання основних елементів мінерального живлення кореневою системою із ґрунту.

При цьому добриво активує обмінні процеси сої на клітинному рівні, підвищує імунітет культури та забезпечує антистресовий та стимулюючий впливи.

«Практичний досвід застосування засвідчує, що підживлення сої та інших зернобобових культур добривом Авангард Бобові у суміші із Авангард Фосфіт К+мікро у відповідні фази підвищує їх врожайність до 10-15% та поліпшує їхні якісні та кількісні показники», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus