Аграрна діяльність втрачає популярність

19 липня 2020 1992 0
Аграрна діяльність втрачає популярність
Kurkul.com

До списку професій, які будуть популярними та прибутковими протягом наступних 10 років, не потрапила жодна професія пов’язана з сільським господарством чи харчовою промисловістю. Про це пише AgroRobota.com.ua.

Список перспективних топ-30 професій склало видання Business Insider. Перші місця списку посіли такі професії, як:  медпрацівник, хірург, менеджер медичної та фармацевтичної галузі, викладач медичних дисциплін в університеті, фельдшер та медичний асистент.

Проте, за рейтингом, яке було створене на базі даних Бюро статистики праці США, агросфера не посідає жодного місця.

Але статистика свідчить, що сільське господарство лише набирає популярність серед американців з року в рік: кількість найманих працівників зростає, отже створюються нові робочі місця та поступово зростає заробітна плата американських аграріїв. 

В Україні, за даними Державної служби зайнятості, у січні-травні 2020 р. 48,1% безробітних було працевлаштовано в сільському, лісовому та рибному господарстві. Карантин не сильно відобразився на роботі аграріїв — 12,6 тис. працівників у сільському господарстві набули статус зареєстрованих безробітних з 12 березня по 31 травня 2020 р. В аналогічний період минулого, 2019, р. безробітними стали 11 тис. аграріїв, тобто зростання на тлі карантину відбулося лише на 1,6 тис. осіб, що складає майже на 13%. 

На жаль, агросектор залишається одним із найбільших видів економічної діяльності, де популярна тіньова зайнятість. У структурі зайнятих у неформальному секторі сільське господарство займає 42,1%, що є найвищим показником серед інших сфер діяльності.

Читати за темою: В Україні відбулася прем’єра аграрного реаліті-шоу про трансформацію господарства Дніпро

Виконано за допомогою Disqus