Через зміни клімату потрібно удосконалювати підходи у боротьбі зі шкідниками — експерт

16 липня 2020 39 0
Через зміни клімату потрібно удосконалювати підходи у боротьбі зі шкідниками — експерт
Kurkul.com

В Британії є багато шкідників, які знищують врожай, а також вони можуть стати проблемою для українських аграріїв. Через зміни клімату та заборони на деякі пестициди повинні змінюватись і підходи у боротьбі зі шкідниками. Про це під час «Британського семінару з інновацій агрономії: зміни клімату, шкідники та добрива» розповів експерт Пітер Уолдок (засновник та керуючий директор британської компанії Growing Earth Consultancy з 2014), інформує Kurkul.com.

«Раніше ми використовували різні препарати від шкідників, тепер багато з них заборонили, в тому числі і хлорпірифос. Тепер у нас проблема зі шкідниками збільшилась. Найгірші шкідники з якими ми боремося це — дротяники, лакедра, шведська муха», — розповів Пітер Уолдок.

Він зазначив, що дротяник може знищити багато посівів, шведська муха раніше не була проблемою, але зараз вона активно розповсюдилась, через заборону неокотиноідів, якими з ними боролись.

«Наразі дуже складно вирощувати культури через заборону гербіцидів», — додав Саймон Ревелл, менеджер з експортних продажів компанії Claydon Drills.

Також, за словами Пітера Уолдока, великою проблемою є метелик совка та совка гамма.

«У нас з ним великі проблеми були. Раніше з ним боролись за допомогою класичних пестицидів. Кількість цих гусениць збільшилась через зміни клімату. Раніше метелик совка з’являлась лише восени, а зараз уже і весною. Совка гама до нас прийшла зі східної Європи. З ним виникає все більше проблем», — зазначив експерт.

На урожай кукурудзи в Британії впливають шкідники, з якими тепер складно боротись через заборону деяких пестицидів. Метелик кукурудзяний знищує багато кукурудзи.

«В Єгипті, наприклад, цей шкідник за 24 години знищив ціле поле», — розповів Пітер Уолдок.

Як зазначив експерт, через зміни клімату повинні змінюватись і підходи у боротьбі зі шкідниками.

«Через заборону хлорпірифосу аграрії намагаються знаходити нові підходи у боротьбі зі шкідниками. Ми розробляємо спеціальні програми. В першу чергу потрібно боротись ще на рівні посадження насіння. Потрібно робити аналізи ще до того, як хвороба прийде на ваше поле. Варто вчасно варто підготуватись», — підсумував Пітер Уолдок.  

Виконано за допомогою Disqus