Аграрії Заходу знову потерпатимуть від опадів — прогноз погоди

20 липня 2020 121 0
Аграрії Заходу знову потерпатимуть від опадів — прогноз погоди
Kurkul.com

Тиждень розпочнеться з високих температур та короткочасних опадів в Херсонській, Миколаївській та Одеській областях, на Заході також дощитиме. Повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

В Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях опади пройдуть інтенсивніше, місцями кількість опадів досягатиме 10 мм. 21 липня температура почне опускатися вниз, дощові хмари змістяться частково на Північ та продовжать панувати на Заході.

Зазначається, що 22-23 липня на території України розпочне свою дію антициклон, скрізь буде суха та сонячна погода, лише в Закарпатській області дощитиме. Розпочинаючи з 24 по 26 липня на Заході, Півночі та в Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській областях знову очікуються дощі.

На Заході 25-26 липня передбачаються значні опади, їх кількість подекуди досягатиме 18-20 мм. На Сході та Півдні спостерігатиметься суха та сонячна метеокартина. Швидкість вітру переважатиме західного, північно-західного напрямку 2-4 м/с.

Читайте також: У постраждалих районах Волині оцінюють збитки урожаю через негоду

Прохолодна температура триматиметься до 25 липня згодом почне зростати. На Заході та Півночі денна температура коливатиметься від +20 до +28 °C, нічна +10…+18 °C. В східних та південних областях денна температура складе +22…+33 °C, нічна +13…+23 °C.

В центральних областях денна температура +21…+30 °C, в Полтавській та Дніпровській областях повітря прогріється до +33 °C, нічна температура знаходитиметься в межах +12…+20 °C.

Температура ґрунту в західних та північних областях досягне лише +11…+18 °C, в центральних областях  +12…+22 °C. На Сході та Півдні +14…+24 °C.

Виконано за допомогою Disqus