На Полтавщині люди протестували проти нового директора державного с/г підприємства

23 липня 2020 101 0
На Полтавщині люди протестували проти нового директора державного с/г підприємства

Мешканці села Ялосовецьке Хорольського району, що на Полтавщині, та навколишніх сіл вчора перекрили трасу міжнародного значення М-03 (Київ-Харків-Довжанський), протестуючи проти зміни керівництва Державного підприємства «Дослідне господарство ім. 9 Січня» Андрія Пасюти та призначення нового керівника і нового головного бухгалтера.

Повідомляє УНІАН.

Наразі рахунки підприємства заморожені, виплати заробітної плати призупинили.
Зазначається, що акція була санкціонованою.

Голова Хорольської районної ради Віра Мартюк зазначила, що місцеву владу дуже турбує ситуація, яка склалася довкола дослідного господарства.

«Це одне з найбільших сільськогосподарських бюджетоутворюючих господарств Хорольського району. Ми дуже зацікавлені у його якісній роботі. Понад 300 працівників живуть за рахунок заробітної плати, яку отримують у підприємстві. Вони не мають власної землі. Хоча закон про розпаювання земель держпідприємств Верховна рада уже ухвалила у першому читанні. І маю надію, що після ухвалення у другому читанні, селяни зможуть отримати свою землю», — розповіла вона.

Та додала, що наразі мешканців хвилює питання зміни керівництва.

«Андрія Пасюту уже не перший раз відсторонюють від роботи. З боку вищого керівництва не було ніякого роз’яснення, що і викликало у людей таку реакцію. Селяни не порушують закон, акція санкціонована, але налаштовані вони категорично. Люди мовчати не будуть і сьогоднішній мітинг тому підтвердження», — зазначила Віра Мартюк.

Виконано за допомогою Disqus