В Україні удосконалено контроль обліку пального

23 липня 2020 63 0
В Україні удосконалено контроль обліку пального
pixabay.com

Кабінет Міністрів України на засіданні 22-го липня поточного року затвердив внесені зміни до Порядку електронного адміністрування реалізації пального та етилового спирту, інформує Traktorist.ua.

Документом передбачене узгодження із законом наступне:

  • реєстрацію постійних представництв, які здійснюють реалізацію пального та/або спирту етилового платником акцизного податку;
  • реєстрацію у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (СЕАРП СЕ) акцизної накладної у разі зміни власника пального або спирту етилового, що знаходяться в транспортному засобі;
  • реєстрацію заявки на поповнення обсягів залишку пального з урахуванням повернутих платнику сум акцизного податку.

Читайте також: Ціна дизелю поступово росте

Крім того, зміни торкнулись оприлюднення інформації з реєстру платників із зазначенням даних щодо уніфікованих номерів та адреси місцезнаходження акцизних складів.

Кожен суб’єкт господарювання при відвантаженні пального має оформити електронну акцизну накладну, відобразити в ній обсяг відвантаженого пального та зареєструвати її в СЕАРП СЕ.

Платниками акцизного податку з пального є виробники пального та його імпортери. Будь-які операції з відвантаження пального його виробником або ввезення на митну територію України пального імпортером є об’єктом оподаткування акцизним податком.

Нагадаємо, депутати підтримали законопроект №2515, яким передбачено посилення адміністративної відповідальності за незаконний продаж пального.

Виконано за допомогою Disqus