Експерти порадили Мінагропроду, де потрібно допрацювати

11 грудня 2015 84 0
Експерти порадили Мінагропроду, де потрібно допрацювати
Іnfolight.org.uaЕксперти порадили Мінагропроду, де потрібно допрацювати

Експерти оцінили річні результати роботи Міністерства аграрної політики та продовольства України, пише прес-служба ГО Agro.ReformsUA.

Результати незалежного таємного опитування 21 експерта засвідчили, що найважливішими досягненнями Мінагропроду експерти вважають встановлення діалогу з бізнесом та громадськістю (81%), налагодження комунікацій з іноземними партнерами (71,4%) та дерегуляцію аграрної сфери (61,9%).

«Топ-50 досліджених медіа-джерел показали, що з майже тисячі повідомлень позитивного, або нейтрального характеру, лише 24 були негативними, це досить не значний показник, порівняно з іншими міністерствами, але стимулюючий,» — пояснив керуючий партнер Центру контент-аналізу України Олександр Маріковський.

Респонденти також позитивно оцінили роботу Мінагропроду у сфері залучення інвестицій (76,1%).

«Високий рівень отримала харчова промисловість (52,4%). Експерти також високо оцінили здійснення дерегуляції в аграрній сфері (41,8%)», — наголосила керівник експертних опитувань Українського інституту аналізу та менеджменту політики Анна Сідченко.

Проектний менеджер Національно ради реформ Олег Проценко повідомив, що сьогодні вкрай необхідним є підвищення рівня поінформованості пересічних громадян щодо здійснених Урядом реформ.

«Сьогодні, ми бачимо, що існує комунікаційний розрив між центральною владою та фермерами у регіонах, який необхідно долати. Але Міністерство вже почало діяти у цьому напрямі. Зокрема, у самому Міністерстві відкрито Інформаційний центр, де кожен охочий може отримати інформацію. Це можуть бути різні питання: як відкрити фермерське господарство і навіть, які кроки необхідно зробити, аби розпочати експортні операції аграрної продукції», — сказав він.

Експерти вважають, що першочерговим завданням для Мінагропроду має стати запровадження європейських стандартів щодо агропідприємств всіх форм власності (52,4%) та стандартів якості агропродукції (61,9%), а для того, щоб аграрний сектор динамічно розвивався необхідно ввести систему пільгового кредитування для аграріїв, з чим погодилось 57,1% опитаних експертів.

Виконано за допомогою Disqus