Сівалка від Väderstad встановлює рекорди швидкісного висіву кукурудзи

7 серпня 2020 102 0
Сівалка від Väderstad встановлює рекорди швидкісного висіву кукурудзи
traktorist.ua

Світовий рекорд висіву кукурудзи встановлено з використанням сівалки Tempo L 16 виробництва Väderstad. Про це йдеться на Traktorist.ua.

На полях господарства EnyingiAgrárZrt (Угорщина) встановили світовий рекорд із висіву кукурудзи, використовуючи у роботі сівалку Tempo L16 від Väderstad. За 24 години було засіяно 502,05 га при швидкості руху 20-22 км/год. 

Для встановлення рекорду було обрано 16-рядну Tempo L Väderstad з шириною міжряддя 76 см та функцією внесення добрив і ґрунтових пестицидів. Кожна висівна секція сівалки має бункери для насіння об’ємом 100 л кожна, а також бункери для гранульованих пестицидів об’ємом 30 л. Для завантаження добрив встановлений місткий бункер для добрива об’ємом 5тис. л.

Висока точність висіву на полях, де зафіксовано світовий рекорд Tempo L 16, підтверджено Університетом Геделле (GödöllőUniversity). Науковці виконали статистичне дослідження вимірювання глибини висіву насіння та інтервалів між рослинами в рядах.

Протягом двох місяців науковці університету проводили аналіз розміщення 6 808 рослин і отримали такі результати: 

  • точність глибини висіву +/- 0,5 см;
  • наявність «двійників» — 0,35%, пропусків — 1,21%;
  • процент варіації інтервалів між рослинами — 24,3%. 

Представники університету зазначають, що під час ретельного дослідження у восьми випадках із десяти в ґрунті були виявлені непророслі насінини. Таким чином, кількість справжніх пропусків становила лише 16 шт.

Читати за темою:

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою