В Європі катастрофічно не вистачає сезонних працівників

11 серпня 2020 93 0
В Європі катастрофічно не вистачає сезонних працівників
Kurkul.com

В країнах ЄС через пандемію і пов’язані з нею обмеження не вистачає сезонних працівників, які збирають фрукти. Про це передає allretail.ua.

Так, у всьому Європейському Союзі (а також у Великобританії) садівники, власники виноградників та ягідних плантацій стурбовані майбутнім та триваючим сезоном збору врожаю, адже через карантинні обмеження немає заробітчан.

Даніель Совейтр, голова французької асоціації виробників яблук і груш, сказав агентству Reuters, що наразі він має робочу силу для працевлаштування в садах і врожай виглядає багатообіцяючим. Але країна може знову закритися в будь-який момент.

«Становище виробників фруктів не поліпшується через те, що сезонні робітники в Європі традиційно живуть в умовах, які ускладнюють збереження соціального дистанціювання. Тільки в липні в Англії коронавірусну інфекцію підтвердили у 70 сезонних робітників», — йдеться у повідомленні.

Також у Великобританії майже 99% сезонних робітників становили іммігранти, тому що місцеві жителі мають більші вимоги до заробітної плати.

Виконано за допомогою Disqus