На Рівненщині розповсюджуються небезпечні карантинні шкідники

11 серпня 2020 67 0
На Рівненщині розповсюджуються небезпечні карантинні шкідники
superagronom.com

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки відмічають у Рівненській області літ імаго другого покоління американського білого метелика та вихід імаго західного кукурудзяного жука. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Зазначається, що запроводжено карантинний режим по американському білому метелику у трьох районах: Гощанський, Здолбунівський, Сарненський на площі 11,6 га.

«Друге покоління куди більш численне і приносить значно більше шкоди. Самки відкладають більше яєць ніж самки першого — до 2500 яєць, та гусениць в другому поколінні з’являється набагато більше, ніж в першому», — зазначають фахівці.

Також фітосанітари інформують про вихід імаго західного кукурудзяного жука, який все частіше спостерігається протягом останніх років в Рівненській області. Масовий вихід шкідника очікується на другу декаду серпня.

«Вперше на території області західний кукурудзяний жук був виявлений у 2017 році методом феромонних пасток. Карантинний режим запроваджений вже у таких районах як: Гощанський, Демидівський, Дубенський, Здолбунівський, Млинівський, Острозький, Радивилівський, Рівненський на площі 1379,73 га», — йдеться в повідомленні.

Читати за темою: На Харківщині розповсюджуються шкідники у посівах кукурудзи та соняшнику

Виконано за допомогою Disqus