На Харківщині врожайність гібридного жита досягає 6 т/га

11 серпня 2020 82 0
На Харківщині врожайність гібридного жита досягає 6 т/га
Kurkul.com

У Господарствах «ЯВОРІВСЬКЕ» та «УКРБАЛПРОМ» з Харківщини цьогоріч 850 га відвели під гібридне жито. Врожайність отримують 5-6 т/га. Про це розповів керівник господарств Олег Гірман у новому випуску Whisky Rye Club від «КВС-УКРАЇНА».

«Вирощуємо жито декілька років. Доволі непростий процес, проте це дає свої результати. Якщо зробити все правильно, то можна отримати врожайність 5-6 т/га», — зазначив він.

Як додав Олег Гірман, житом в господарствах задоволені.

«Уже третій рік вирощуємо гібридне жито компанії «КВС-УКРАЇНА», а саме гібриди БРАЗЕТТО та ГУТТІНО. Ці гібриди непогані, але вже з’явились нові гібриди. Ми цього року спробували їх, чекаємо збирання, щоб зрозуміти, що буде в бункері», — зазначив аграрій.

Проте, на його думку, важливим є питання реалізації культури.

«Дуже важливе питання для виробників жита — це його реалізація. Бо були роки, коли ціна була дуже низькою, а внутрішній ринок у нас обмежений. Ми збираємо врожай, кладемо у склади і потім починаємо торгуватись. Дивимось скільки його на ринку, якщо його небагато то тоді маємо шанс отримати гарний дохід. Минулого року продали по 7 тис. грн/т. А потім ціна різко впала», — зазначив Олег Гірман.

Виконано за допомогою Disqus