Аграріям представлять 48 варіантів дослідів по різним системах посіву кукурудзи

13 серпня 2020 60 0
Аграріям представлять 48 варіантів дослідів по різним системах посіву кукурудзи

У четвер, 27 серпня, відбудеться перша конференція Міжнародного аграрного онлайн форуму «Вирощування кукурудзи: від А до Я», на якому експерти розкажуть про різні етапи вирощування кукурудзи. Про це повідомили у пресслужбі компанії AgriLab.

Зазначається, що захід об’єднає декілька конференцій про різні етапи вирощування кукурудзи, від підбору гібридів та планування технології виробництва — до збирання врожаю та агроекономічного аналізу. Також у межах форуму пройде цифровий день поля проекту Digital Field — першого в Україні полігону аграрних інновацій, на якому було закладено 48 варіантів дослідів по різним системах посіву, живлення, захисту рослин та продуктивності гібридів соняшнику та кукурудзи.

Тема першої конференції — «Вирощування кукурудзи: найуспішніші рішення з американського досвіду». Експерти із США, України та Канади обговорять ті рішення, які довели свою ефективність в умовах кліматичних змін та зростання вартості виробничих ресурсів.

«Кліматичні зміни змушують змінювати традиційні виробничі процеси: обробіток ґрунту, планування і управління ресурсами, технології внесення добрив та інше. Американські фермери адаптувалися під кліматично-економічні умови сьогодення, тож мають кращий результат. Водночас українським аграріям не слід зволікати, адже до погодних викликів додався ще один — зростання плати за землю», — зауважив Ярослав Бойко, СЕО AgriLab.

Під час конференції обговорять питання менеджменту родючістю грантів та особливості живлення кукурудзи, специфіку застосування різних типів добрив та технологій їх внесення, поєднання різних технологічних операцій та налаштувань техніки.

Конференція буде корисною для керівників та власників агрокомпаній, а також агрономам, де вони дізнаються про агроекономічний аналіз, визначення потенційної прибутковості різних норм азотних добрив при вирощуванні кукурудзи та цифрові моделі управління виробництвом.

Конференція поєднає онлайн та офлайн формат. Офлайн захід відбудеться на базі AgriLab у с.Велика Олександрівка, Бориспільського району, Київської області. Тут аграрії зможуть не лише поспілкуватися з експертами «наживо», а й оглянути демо-поле з різними дослідами по вирощуванні кукурудзи. Детальніше ознайомитися з програмою та зареєструватися на захід можна за посиланням.

Виконано за допомогою Disqus