Аграрії Буковини завершують збір ранніх зернових культур

17 серпня 2020 24 0
Аграрії Буковини завершують збір ранніх зернових культур
Kurkul.com

На Буковині зібрано більшість зернових і зернобобових на площі 63,3 тис. га, а також майже весь озимий ріпак на площі 13,7 тис. га. Про це інформує acc.cv.ua.

Зазначається, що господарства області обмолотили близько 90% площі ранніх культур, із яких отримали 223 тис. т зерна. Середня урожайність його склала 3,9 т/га.

Так, аграрії зібрали:

  • ячменю (озимого та ярого) — 79,7 тис. т;
  • пшениці (озимої та ярої) — 137 тис. т;
  • вівса — 3 тис. т;
  • жита — 1,3 тис. т;
  • гороху та квасолі — 2 тис. т.

Крім того, сільгосппідприємства намолотили 37 тис. т ріпаку озимого з площі 13,5 тис. га (99% до прогнозу), урожайність якого в області склала в середньому 2,74 т/га.

За попередніми підрахунками, цьогоріч вал ранніх зернових та зернобобових культур складе близько 230 тис. т, що на рівні очікуваного, проте дещо менше, ніж торік.

Наразі цілком сприятливі умови для росту, розвитку та формування врожаю пізніх сільгоспкультур. За вегетаційний період 2020 р. випало 113% норми опадів. Для наливу зерна кукурудзи умови, що склались, близькі до оптимальних.

«Окремі господарства області в першій декаді серпня розпочали посів озимого ріпаку під урожай наступного року, посівна площа його вже складає близько 1,1 тисячі гектарів. Хід проведення комплексу польових робіт на Буковині перебуває на постійному контролі Департаменту агропромислового розвитку Чернівецької ОДА», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою: 

Виконано за допомогою Disqus