На Волині фермер вирощує гігантські кавуни

23 серпня 2020 1256 0
На Волині фермер вирощує гігантські кавуни
volyn.com.ua

Фермер Василій Гурський, навіть, не дивлячись не несприятливо погоду цього річ зібрав гарний врожай кавунів. Цю культуру він вирощує вже не один рік. Про це повідомляє «Волинь».

«Висіваємо сорти ранні й надранні, яких маємо до десятка. Усі вони дають добрий врожай. Маємо і холодостійкий сорт Чумак. Під баштан треба відводити місце, де цілий день світить сонце. На північній частині ділянки можна посіяти кукурудзу або посадити квасолю», – радить аграрій. 

Господар підживлює рослини коров’яком та трав’яним настоєм, у який додають зокрема молоду кропиву та стебла дикого хмелю (він підсилює плетучі властивості кавуна). Пропорція така: на 40-літровий бачок беруть 3 відра води, 2 натоптані відра кропиви та 1 відро стебел хмелю. Відтак розчин розводять водою і поливають.

Читайте також: Єдина баржа з кавунами не вирішить логістичних проблем баштанників — херсонці

«Наше насіння розходиться по цілій Україні, навіть у Вінницькій та Миколаївській областях. Приходять туристи, які цікавляться і дивуються, що в наших умовах можна виростити такі баштанні. А от з фітофторою борюся народними способами: на 7 літрів води додаю 3 літри сироватки та 10 крапель йоду. Цим розчином кавуни обприскую двічі. Якщо прогнозують затяжні дощі, то напередодні й після закінчення дощового періоду», – розповідає фермер.  

Виконано за допомогою Disqus