Японські вчені виростили банани з їстівною шкіркою

29 серпня 2020 62 0
Японські вчені виростили банани з їстівною шкіркою
pixabay.com

Японська сільськогосподарська корпорація D&T Farm виростила банан з повністю їстівною шкіркою, відтворивши природні умови, які існували 20 тис. років тому. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Виробники, які серйозно постраждали від аварії на АЕС Фукусіма (Японія) у 2011 р., вперше зібрали партію високоякісних бананів і очікують, що вони відновлять сільськогосподарське виробництво в місті. Незвичні банани з їстівною шкіркою були вирощені в містечку Хіроно.

Вихід в продаж унікального банана — довгоочікуваний момент для місцевих фермерів і жителів. Місто розташоване на тихоокеанському узбережжі на південь від району Хамадорі, де місцеві продажі сільськогосподарської продукції різко впали після ядерної аварії, викликаної Великим східно-японським землетрусом і цунамі.

«Ніхто не міг уявити собі цей врожай бананів вісім з половиною років тому, коли відбулося цунамі і ядерна аварія», — зауважив губернатор Фукусіми Масао Учіборі.

Місцеві жителі покладають великі надії на зібраний врожай бананів. Вони вважають це першим кроком до відновлення сільського господарства після катастрофи 2011 р. і планують виростити близько 200 тис. бананів протягом наступних 3 років.

Місцева влада планує знову повернутися до важливої ​​позиції сільськогосподарського регіону в країні, розширивши продаж таких незвичайних бананів.

Читати за темою: Аграрії Півдня вирощуватимуть оливки

Виконано за допомогою Disqus