Китай імпортував рекордні 430 тисяч тонн свинини у липні

30 серпня 2020 49 0
Китай імпортував рекордні 430 тисяч тонн свинини у липні
pixabay.com

Обсяги імпорту свинини до Китаю зросли у липні до 430 тис. т, що майже вдвічі порівняно з показником відповідного місяця 2019 р. Про це повідомляє pigua.info.

Китайські імпортери нарощують обсяги закупівель, щоб компенсувати дефіцит на внутрішньому ринку, спричинений спалахами африканської чуми свиней.
Проте, таке зростання було досить несподіваним, оскільки багатьом постачальникам довелося нещодавно призупинити або сповільнити виробництво через випадки коронавірусу серед працівників.

 «Враховуючи, що у травні виробництво на підприємствах в США та Європі призупинялося та сповільнювалося, показник видається дійсно неймовірним», — йдеться у повідомленні.

Внутрішні ціни на свинину в країні залишаються високими і зросли на початку липня до 51,17 юанів/кг ($7,4 за кг), що є найвищою ціною з лютого цього року. Імпорт свинини за січень-липень 2020 р. сягнув 2,56 млн т, порівняно з близько 1 млн т торік. Імпорт свинини та субпродуктів минулого місяця становив 560 тис. т, а за січень-липень 2020 р. — 3,38 млн т.

Читати за темою: Україна імпортуватиме яловичину з Аргентини

 

Виконано за допомогою Disqus