У Житомирській області виявлено конопляну плантацію у соняшниках

11 вересня 2020 72 0
У Житомирській області виявлено конопляну плантацію у соняшниках
ДСНС

У Бердичівському р-ні Житомирської обл. на полі з соняхами аеророзвідувальна техніка зафіксувала понад стометрові ряди коноплі. Заборонені рослини були доглянутими та обробленими, поруч із плантацією сушився вже зібраний урожай. Про це повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«9 вересня у Бердичівському районі працівники поліції за допомогою аеророзвідувальної техніки виявили у соняшниковому полі конопляні насадження та зібрану й висушену нарковмісну сировину. З місця події вилучені загалом понад 3 тис. рослин коноплі та близько 100 кг сухого зілля. Розпочато кримінальне провадження», — зазначили в поліції.

Заходи з ліквідації конопляних насаджень проводили оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю в Житомирській області ДБН НПУ та поліцейські Бердичівського ВП ГУНП із залученням аеророзвідувальної техніки. 

Загалом поліцейські ліквідували 3 тис. 50 конопляних рослин і вилучили з поля до 8 кг висушеного зілля.

«Відповідна інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.310 (Посів або вирощування снодійного маку чи коноплі) КК України. Наразі з’ясовано, що земельна ділянка належить одному із сільськогосподарських товариств сусідньої області. У рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюють причетних до протиправної діяльності осіб», — повідомили в поліції.

Вилучене нині направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС в Житомирській обл.

Читати за темою: На Сумщині виявили плантацію конопель обладнану крапельним поливом

Виконано за допомогою Disqus