Гуцульська коров'яча бриндза отримала географічне зазначення

15 вересня 2020 60 0
Гуцульська коров'яча бриндза отримала географічне зазначення
Kurkul.com

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України зареєструвало географічне зазначення «Гуцульська коров'яча бриндза» як назву місця походження товару: сир. Це вже друге географічне зазначення на сир, яке було зареєстроване в Україні в рамках проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні». Про це пише Івано-Франківщина Туристична.

«Управителем географічного зазначення «Гуцульська коров'яча бриндза» є громадська спілка «Асоціація карпатських ватагів», що розташована у селищі Верховина. Робота з реєстрації ГЗ на бриндзу розпочалася у 2018 р.; за підтримки експертів Проєкту полонинські господарства створили спілку і розробили всі необхідні документи для реєстрації ГЗ», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ГЗ є знаком якості, який посвідчує тісний зв’язок продукту з територією і гарантує високу якість кінцевим споживачам. Саме тому було також створено відповідну систему контролю виробництва і готового продукту ГЗ «Гуцульська коров'яча бриндза».

Цього року сертифікацію пройшли 6 полонинських господарств: Кринта, Скупова, Луковиця, Бибратківка, ФГ «Згарда», Щівник. Вони відповідають всім вимогам плану контролю і мають право маркувати свою бриндзу як ГЗ «Гуцульська коров'яча бриндза». Завершальним етапом реєстрації стане отримання відповідного свідоцтва вже найближчим часом.

Читати за темою: Фермер з Київщини продає віслюче молоко по 1000 грн за літр

Виконано за допомогою Disqus