Аграрії Черкащини розпочали збір пізніх зернових та технічних культур

15 вересня 2020 231 0
Аграрії Черкащини розпочали збір пізніх зернових та технічних культур
Kurkul.com

Станом на 11 вересня 2020 р. в Черкаській обл. розпочато збір пізніх зернових та технічних культур. Про це пише пресслужба Департаменту АПК Черкаської ОДА.

Так, кукурудзи на зерно зібрано на площі 13,5 тис. га  (3,0% від посівної площі) із середньою урожайністю 4,69 т/га; сої — 5,5 тис. га (7,0%) із середньою урожайністю 0,74 т/га; соняшнику — 27,0 тис. га (12,0 %) із середньою урожайністю 2,3,4 т/га.

«Одночасно аграріями проводиться підготовка ґрунту та посів озимих культур під урожай наступного року: за оперативними даними озимим ріпаком засіяно 1,5 тис. га площ. Також розпочато посів озимого жита та пшениці. Стримує посівну кампанію дефіцит вологозабезпеченості ґрунту», — йдеться у повідомленні.

Зокрема Департамент агропромислового розвитку ОДА зазначає, що в на Черкащині втрачено урожай пізніх культур на 3 тис. га. Відтак рекомендовано до списання майже 3 тис. га, а на площі 2,5 тис. га зафіксовано значне зниження урожайності. 

Слідкуйте за жнивною кампанією і залишайтеся в курсі останніх новин разом з Kurkul.com та «Урожай онлайн 2020». Проєкт створений в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна».

Читати за темою: На Чернігівщині збір урожаю сої та соняшнику почався на 2 тижні пізніше

3

Виконано за допомогою Disqus