Врожайність гібридів кукурудзи вітчизняної селекції може досягати 17 т/га

18 вересня 2020 118 0
Врожайність гібридів кукурудзи вітчизняної селекції може досягати 17 т/га

Сорти та гібриди кукурудзи, соняшнику та сої селекції наукових установ НААН у порівнянні з сортами іноземної селекції мають більшу посухо- та жаростійкість.

Про це під час Дня поля «Інноваційні досягнення науково-дослідних установ НААН із селекції кукурудзи, сої, технічних та лікарських культур», який відбувся у Виставково-інноваційному центрі НААН наголосив Президент НААН Ярослав Гадзало, інформує пресслужба НААН.

«І у той час, коли через погодні умови дуже багато сільгоспвиробників, фермерів, особливо на Одещині, втратили практично весь урожай, на демонстраційних полях Академії при відсутності поливу дуже гарні перспективи на врожай», — повідомляють в НААН.

За словами Ярослава Гадзало, гібриди кукурудзи української селекції прекрасно витримали посуху 2020 року і мають добрі перспективи на врожай.

«При 35 мм опадів на цьому полігоні при температурі 25-30 °С і відсутності поливу чекаємо на врожай 8-10 т/га. На півдні, в Херсонській області, в умовах поливу, — 14 т/га. А під урожай 2021 року готуємо сорти, які потенційно можуть дати до 17 тонн сухого зерна», — переконаний Ярослав Гадзало.

Читайте також: Фермери поділились результатами врожайності кукурудзи на старті сезону

Виконано за допомогою Disqus