На Ужгородщині у відкритому саду пропонують самозбір яблук

26 вересня 2020 115 0
На Ужгородщині у відкритому саду пропонують самозбір яблук
Kurkul.com

У відкритому саду Степан Паладі, що на Закарпатті, вже четвертий рік поспіль пропонують самозбір яблук. Про це повідомляє Закарпаття Онлайн.

«Пропонуємо самозбір яблук, щоб люди могли приїхати, провести гарно час та порухатися фізично, а також побачити, в яких умовах вони ростуть. До того ж зібрати ті сорти, які їм подобаються. Цього року менше людей через карантин. Але минулого року були школи, проводились екскурсії », — розповів Степан Паладі, комерційний директор.

Ужгородка Маріанна Муралевич прийшла назбирати яблук, щоб не купувати на ринку. Від такої ініціативи в захваті. Каже, що дізналися про неї з мережі Facebook та вирішили доєднатися.

«Для мене це не просто збір яблук. Це цікавий процес. Це ми плануємо на два тижні такий маленький запас діткам у школу і щодня для постійного вживання. Використовуємо також для пирогів, полюбляємо свіжі соки», — каже вона.

За словами Степана Паладі, у відкритому саду, представлені близько 20 сортів яблук: літні, осінні, осінньо-зимові. Збір останніх розпочнеться з жовтня.

Читати за темою: ФГ Гадз із Тернопільщини відправить на експорт понад 50% урожаю яблук

Виконано за допомогою Disqus