Фермер Одеської області впровадив технологію вирощування суниці «на буграх»

9 жовтня 2020 163 0
Фермер Одеської області впровадив технологію вирощування суниці «на буграх»
uhbdp.org

У м. Кілія Одеської обл. фермер впровадив у своєму господарстві німецьку технологію вирощування суниці. Про це повідомляє uhbdp.org.

Зазначається, що технологія вирощування «на буграх» була впроваджена Юрієм Лагузою ще кілька років тому, після перегляду YouTube каналу німецьких фермерів. 

«Такий спосіб посадки більш ефективний, тому що навесні бугор швидше прогрівається та відрізняється більшою вологоємністю в порівнянні з грядкою», —  уточнюється в повідомленні.

Читати за темою: Експерт порадив, як заробити на суниці альпійській

Також цей інноваційний спосіб вирощування передбачає використання складного та дорогого обладнання, яке одночасно, за один прохід, укладає в землю крапельну стрічку, формує бугор з ґрунту та вкриває його мульчуючою плівкою. 

«Оброблені за допомогою нового пристосування 0,2 га експериментальної ділянки в перший же сезон дали врожай суниці садової майже в два рази більший, ніж на ділянках, де використовувалася традиційна технологія», — зазначається в повідомленні.

Цього року Юрій Лагуза за технологією «вирощування на буграх» заклав плантації суниці на 1 га землі. Крім того, господарство планує нарощування обсягів виробництва суниці за рахунок збільшення площ.

Виконано за допомогою Disqus