Профільні асоціації проводитимуть атестацію та сертифікацію по племінній справі

18 грудня 2015 78 0
Ряд повноважень по племінній справі передадуть профільним організаціям
Кurkul.comРяд повноважень по племінній справі передадуть профільним організаціям

Право ведення відповідних реєстрів та державних книг племінних тварин, проведення сертифікації, атестації та здійснення ряду інших повноважень у племінній справі планується передати профільним асоціаціям, пише прес-служба ГО Agro.ReformsUA.

Значну частину повноважень делегують, у тому числі право ведення реєстрів, державних книг племінних тварин, а також проведення сертифікації племінних ресурсів та атестації профільним тваринницьким асоціаціям. Сьогодні ці та інші повноваження у племінній справі належать виключно державі.

«Наділення такими повноваженнями профільних асоціацій — це загально світова практика, надання профільним асоціаціям повноваження ведення відповідних реєстрів та державних книг племінних тварин, проведення сертифікації, атестації та здійснення ряду інших повноважень у племінній справі нівелює можливі корупційні ризики, а також забезпечує безпосередній ринковий контроль над якістю племінних тварин, що відповідає міжнародній, у тому числі європейській, практиці», — зазначає експерт з аграрного та земельного права ГО Agro.ReformsUA Дмитро Сімашко.

Також відповідна ініціатива сприятиме розвитку тваринницьких асоціації, збільшить рівень відповідальності і довіри перед її членами, а також розвантажить державних службовців, які поки мають виключні повноваження у племінній страві.

Виконано за допомогою Disqus