Постраждалі від посухи аграрії Одещини прохають звільнити їх від сплати податків

1 жовтня 2020 30 0
Постраждалі від посухи аграрії Одещини прохають звільнити їх від сплати податків
Kurkul.com

Агровиробники півдня Одеської області, які постраждали від посухи в цьому році, звернулися до Президента, прем'єр-міністра, Верховної Ради з проханням звільнити їх від сплати податків в цьому році. Повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ми розробили ряд пропозицій, вони стосуються податкових платежів. Основна ідея в тому, щоб допомогти шляхом зменшення обсягу податкових платежів по регіону», — зазначив президент «Велес» (ТМ «Колоніст») Іван Плачков.

За його словами, 10-15% виноградників півдня Одеської області висохли, ще 50% урожай не збирали через його відсутність, з решти виноградників врожай був отриманий в 10-15 разів нижчий середнього за попередні роки.

Читати за темою: На Херсонщині зменшилась урожайність зернових культур на 6% через посуху

У свою чергу директор фермерських господарств «Дінекс-Агро», «Дінекс-трейд», «Арна» Олександр Петков повідомив, що, попри задекларовану профільним міністерством державну допомогу на гектар, постраждалим від посухи агровиробникам кошти не виплачено. У ситуації, що склалася він закликав за аналогією з рішенням уряду, коли агровиробників звільнили на 2 місяці від податку на землю та орендної плати за землі сільгосппризначення державної власності, позбавити аграріїв півдня Одеської області від сплати податків у 2020 р., в тому числі податку 4-ї групи.

«Ми просимо звільнити нас від сплати сільгоспподатку 4-ї групи на цей складний рік. Це було б опорою для нас і дозволило б провести польові роботи, засіяти на наступний рік », - звернувся до уряду Олександр Петков.

Виконано за допомогою Disqus