Кошти за програмою компенсації вартості сільгосптехніки освоєно на 86% — Уряд

2 жовтня 2020 1443 0
Кошти за програмою компенсації вартості сільгосптехніки освоєно на 86% — Уряд
Kurkul.com

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України компенсувало сільгосптоваровиробникам 863,5 млн грн (із 1 млрд грн запланованих), які придбали техніку та обладнання вітчизняного виробництва у 2020 р.  Про це повідомляє пресслужба Мінекономрозвитку.

Зазначається, що кошти отримали 2 497 аграріїв, які за вказаний період придбали 5 036 одиниць сільгосптехніки та обладнання.

Зокрема за серпень затверджено розподіл коштів у розмірі 77,5 млн грн сільгосптоваровиробникам, які придбали техніку та обладнання вітчизняного виробництва у серпні 2020 р. Їх отримає 567 аграрія, придбавши 1700 одиниць сільськогосподарської техніки та обладнання.

«Завдяки цій програмі аграрії успішно оновлюють парк сільськогосподарської техніки, що підвищує ефективність обробки ґрунту та виробництва сільгосппродукції. Крім того, збільшення попиту аграріїв на придбання вітчизняної сільгосптехніки сприяє розвитку машинобудівної галузі. Важливим є те, що українські заводи виробляють зрошувальну техніку, яка також частково компенсується державою — наразі це дуже актуально для України», — прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

До переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується коштом бюджетних коштів, включено 185 підприємства, а номенклатуру продукції розширено до 13841 одиниці сільгосптехніки та обладнання. 

Читати за темою: Аграріям компенсовано 716 млн грн за придбану техніку і обладнання

Виконано за допомогою Disqus