Автопілотні системи AgroOnline допомагають збільшити продуктивність праці на полі

12 жовтня 2020 53 0
Автопілотні системи AgroOnline допомагають збільшити продуктивність праці на полі
traktorist.ua

Віктор Боровик, операційний директор компанії AgroOnline, розповів про користь та переваги використання автопілотних систем AgroOnline. Про це йдеться у матеріалі «Агро ІТ Абетка: А — Автопілот для сільгосптехніки» на Тraktorist.ua.

За його словами, відзначаючи технічні переваги від застосування автопілотів, важливим аспектом залишається економія ресурсів.

«Системи автопілотування повністю знімають такі питання, як пропуски, перекриття тощо. На живому прикладі — це запобігання повторного внесення добрива, препарату в одну й ту саму точку. Це чітке виконання усіх агрооперацій. У сівбі автопілот забезпечить ідеально рівні міжрядкові інтервали та чітке дотримання норми висіву. Крім того, особливо корисним він буде у проведенні міжрядного обробітку475, — зазначає Віктор Боровик.

Читати також: Для фермерів стартував набір на курс з управління зембанком Земельні Котики

Загалом, економічні переваги від використання автопілотів він зводить до двох базових категорій:

  • зменшення межі площі смуги подвійної обробки поля, а це — зниження витрат засобів виробництва таких, як добрива, ЗЗР, насіння, ПММ та ін.; 
  • збільшення продуктивності праці (за рахунок збільшення інтенсивності використання сільськогосподарської техніки в господарстві: роботи в нічну зміну, роботи за наявності туману, диму).

Таким чином, збільшується продуктивність праці при роботі вдень.

«Користуючись функціоналом AgroOnline, по факту аграрій отримує: точну оцінку економічної ефективності, високу швидкість обробки даних, можливість картографування полів», — підсумовує фахівець.

Читати за темою: Електронний індекс вегетації допоможе визначити проблемні ділянки поля — експерт

Виконано за допомогою Disqus