Електронний індекс вегетації допоможе визначити проблемні ділянки поля — експерт

9 жовтня 2020 35 0
Електронний індекс вегетації допоможе визначити проблемні ділянки поля
Kurkul.comЕлектронний індекс вегетації допоможе визначити проблемні ділянки поля

Завдяки сервісу AgroOnline можна відстежувати поточну картину на полях, а також історичну динаміку зміни індексів, аналізувати неоднорідності розвитку рослин та ставити аудиторам завдання на проведення наземних обстежень «підозрілих зон». Про це йдеться у матеріалі «Прогнозування врожайності кукурудзи за допомогою індексу вегетації та супутникових знімків» на Superagronom.com.

За інформацією, у підприємстві Grano Group прогнозують врожайність традиційним методом, але для більшої точності звіряються з NDVI-індексами у системі AgroOnline, адже маючи точкові наземні спостереження їх неважко екстраполювати на поле.

«За індексом вегетації ми можемо поділити поле на умовні категорії врожайності (наприклад, висока, середня та низька врожайність), а за допомогою супутникових знімків дізнаємося точні площі кожної з категорій. Тоді агроном на полі шляхом традиційного підходу до прогнозування врожайності на кожній з площ може визначити потенційну біологічну врожайність культури», — зауважив Віктор Боровик, операційний директор AgroOnline.

Читайте також: Діджиталізація забезпечує безпомилкову роботу агрономів — думка

Супутники дають картину постфактум. Можна відстежити на полі певні негативні тренди, зменшення інтенсивності якогось індексу, виявлення аномальних зон. Це дає агроному завдання — піти й подивитися, що відбувається на проблемних зонах поля.

Виконано за допомогою Disqus