На Харківщині судитимуть злочинну групу за рейдерське захоплення с/г підприємства

13 жовтня 2020 93 0
На Харківщині судитимуть злочинну групу за рейдерське захоплення с/г підприємства
Kurkul.com

У Харківській області судитимуть шістьох осіб за рейдерське захоплення с/г підприємства. Повідомляє пресслужба прокуратури Харківської області.

«Харківською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно шести осіб за фактом рейдерського захоплення сільськогосподарського підприємства шляхом підроблення документів, які подаються для проведення державної реєстрації; протиправного заволодіння майном підприємства та групового порушення громадського порядку (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205-1, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 206-2, ст. 293 КК України)», — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у 2019 р. громадянин створив та очолив організовану групу, яка здійснила рейдерське захоплення сільськогосподарського підприємства у Валківському районі Харківської області. Агресивно налаштовані молоді особи показали документи, які свідчили, що відбулась зміна власника, погрожували розправою та паралізували роботу підприємства. В ході слідства встановлено, що державний реєстратор однієї з сільських рад Полтавської області за підробленими документами здійснив незаконні реєстраційні дії та змінив керівника та власника зазначеного підприємства.

Правоохоронці припинили діяльність злочинної групи та попередили збитки на суму понад 128 млн грн.

Читати за темою: Автоматні черги в кукурудзі на Черкащині — боротьба за врожай загострюється

Виконано за допомогою Disqus