Скільки господарств збільшать поголів'я корів у 2016 р.?

21 грудня 2015 112 0
Державна підтримка молочної галузі буде зовсім мізерною
Кurkul.comДержавна підтримка молочної галузі буде зовсім мізерною

Державна підтримка молочної галузі буде зовсім мізерною, пише «Інфагро».

Рік, що минає був важким, але, здається, ще більші випробування чекають українських молочників у наступному році.

Виробників молока позбавляють пільг по сплаті податків, і немає надій на якусь альтернативну державну підтримку. Переробникам катастрофічно не вистачає оборотних коштів — банки грошей не дають. Експортери молокопродуктів будуть позбавлені російського ринку збуту і поки не бачать можливості заробітку на поставках у далеке зарубіжжя — кон'юнктура світових ринків залишається вкрай несприятливою.

Приміром, у проекті бюджету на 2016 р. закладені 50 млн грн на часткову компенсацію придбаного молодняку ​​худоби. Ця сума стосується не тільки ВРХ, а й свиней, кіз, овець. Порахувати, скільки теоретично може отримати з неї кожне господарство не складно...

Так що дивуватися скороченням поголів'я корів не варто. Експерти (ФАО) кажуть, що навіть до появи нинішніх законопроектів розширювати поголів'я корів у наступному році мали намір лише близько 39% господарств (з 250 опитаних підприємств). Уже у нинішньому році прибутковими були лише ті господарства, яким вдалося збільшити продуктивність корів до 7 т і більше.

Виконано за допомогою Disqus