Європейські фермери вимагають заборонити продаж рослинної їжі

24 жовтня 2020 129 0

Європейські фермери звернулися в Європейський парламент з вимогою заборонити магазинам продавати вироби із назвою на зразок «рослинне м'ясо», «рослинне молоко», «вегетаріанський гамбургер» чи «веганська ковбаса». Про це повідомляє «Європейська правда».

До Європарламенту надійшли поправки до законопроєкту про сільське господарство, які також забороняють описувати немолочні товари як «подібні» або «схожі» на молоко, масло або сир.

Дебати щодо поправок відбудуться цього тижня.

«Фермери кажуть, що ці заходи необхідні для того, щоб не вводити в оману споживачів. Медичні групи, екологи та компанії, що виробляють вегетаріанські продукти, вважають, що це буде кроком назад у досягненні цілей блоку щодо охорони навколишнього середовища та охорони здоров'я», — йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними досліджень, лише 4% опитаних купували веганський продукт помилково.

Зазначається, що Європарламент не може самостійно накладати зміни, але повинен визначити свою позицію напередодні переговорів із країнами-членами блоку.

Згідно з однією із запропонованих поправок, такі терміни, як стейк, ковбаса, ескалоп і гамбургер, будуть дозволені лише для продуктів, що містять м'ясо.

Запропонована поправка заборонятиме продавцям рослинної їжі порівнювати їх з молочними продуктами за допомогою таких слів, як «стиль», «тип», «метод» або «схоже».

Група прихильників рослинної їжі назвала пропозиції «непропорційними та невідповідними поточному клімату».

Читати за темою: Європарламент хоче заборонити фермерам тримати тварин у клітках

Виконано за допомогою Disqus