Вінницька команда 4 роки поспіль повністю контролювала Держгеокадастр — Лещенко

23 жовтня 2020 76 0
Вінницька команда 4 роки поспіль повністю контролювала Держгеокадастр — Лещенко

Із 2015 до 2019 р. вінницька команда повністю контролювала Держгеокадастр. У відомстві за часів Максима Мартинюка навіть прибиральниці були з Вінницької області. Про це повідомив очільник Держгеокадастру Роман Лещенко у матеріалі на AgroPolit.com.

Як він зазначив, аудитом встановлено, що кожне державне підприємство працювало за своєю системою управлінського і бухгалтерського обліку.

«Тобто Держгеокадастру вони фактично не підпорядковувалися. Кожен жив в своїй системі координат, на кожному ДП був свій «царьок», який просто грабував підприємство. При цьому більшість керівників цих інститутів та ДП були походженням з Вінницької області», — додав Роман Лещенко.

Наприклад, керівник, який за Максима Петровича Мартинюка був виконувачем обов’язків «Інституту землеустрою», після звільнення став лідером «Стратегії» Володимира Гройсмана Вінницької області і далі сповідує цінності класичної вінницької команди.

«Аналогічна ситуація і з колишнім керівником департаменту топографії і геодезії, бухгалтерами, аудиторами. У Держгеокадастрі за часів Максима Мартинюка навіть прибиральниці були з Вінницької області», — зазначив Роман Лещенко.

Такі сумні тенденції (мається на увазі сім висновків інвентаризації Держгеокадарстру – Авт.) розпочалися з того моменту, коли чинний міністр екології Роман Абрамовський, будучи в 2015 р. заступником міністра регіонального розвитку, представив пана Мартинюка Максима Петровича головою Держгеокадастру. З 2015 року до 2019 р. вінницька команда повністю контролювала Держгеокадастр. Навіть попри те, що ця особа потім була виконувачем обов’язків міністра АПК. Все одно всі його люди залишалися. І вони досі частково там залишаються.

«Ми їх звільняємо, а топових «менеджерів» забирає собі все той же пан Абрамовський. З останнього: звільнений мною заступник голови Держгеокадастру Краснолуцький за 6 годин після того став заступником міністра екології. Тому кадри не втрачаються. Вінницька команда продовжує переходити з однієї площини в іншу, але зберігає свої кадри і всіляко стверджує, що ще повернеться та наведе тут лад», — повідомив Роман Лещенко.

Виконано за допомогою Disqus