Херсонські екологічно чисті гарбузи експортують до Великої Британії

25 жовтня 2020 88 0
Херсонські екологічно чисті гарбузи експортують до Великої Британії
pixabay.com

Аграрії Херсонської обл. експортують гарбузи сорту Хантер до Великої Британії. Така співпраця дуже вигідна для обох країн, адже ціна у 3-5 грн/кг для європейців невелика, а для фермерів України це чудова можливість швидко продати товар і залишитися з хорошим прибутком навіть за умов карантину. Про це повідомляє Україна молода

Зазначається, що продукція з Півдня відмінно переносить транспортування, без перешкод проходить усі суворі критерії відбору на кордоні та користується незмінно високим попитом у покупця.

«Гарбузи цього сорту відрізняються компактними розмірами, мускатно-горіховим смаком й невеликою кількістю насіння всередині плоду», — розповів Володимир Щиров, головний агроном підприємства «Фаворит».

Він зазначив, що у 2020 р. у господарстві залучили під посів гарбуза відразу 80 га і не помилилися, адже продукція має відмінний попит не лише в Україні, а й за кордоном. 

Читати також: Фермер із Одещини виростив бразильські гарбузи

Наразі збирають останній урожай гарбузів цього сезону.

«Обрізаємо гарбузи та складаємо продукцію до контейнерів. Строго стежимо, щоб не було пошкоджень, адже це негативно вплине на транспортування. На цьому наша робота закінчується й продукція потрапляє на сортувальну лінію, де вже автомат відмиє кожен гарбузик від бруду, висушить i розкладе по ящиках», — розповіла працівниця фермерського господарства.

Цікаво, що швидкість сортування вельми висока — чотири гарбузи на секунду, а навантажені машини виїжджають з України до Великобританії практично щодня.

За екологічною чистотою товару та відсутністю всередині плодів нітратів стежать фахівці відповідних служб.

«Наші інспектори систематично проводять рейди та пильнують за тим, щоб не допустити появи небезпечних речовин та шкідників у гарбузах на полях», — відзначила Лариса Коломієць, начальник управління фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби Херсонської обл.

Гарбузи, які відправлять на експорт у Велику Британію, сертифіковані й регулярно проходять лабораторний фітосанітарний аналіз на предмет безпеки для споживача.

Читати за темою: В Україні зростають посівні площі під гарбузами

Виконано за допомогою Disqus