Україну охопить дощовий циклон — тижневий прогноз погоди

26 жовтня 2020 357 0
Україну охопить дощовий циклон — тижневий прогноз погоди
Kurkul.com

З 26 по 29 жовтня на території України переважатиме суха та сонячна погода. Лише 27-го жовтня в південних областях в поодиноких районах пройдуть короткочасні опади. Повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

Вже 30-31 жовтня дощовий циклон охопить майже всю територію країни, найбільше опадів передбачається на Заході. В цей період пануватиме хмарна погода. Перший день листопада обіцяє бути більш сонячним, очікуються несуттєві опади на Сході, в Полтавській і Дніпровській областях, на решті території сухо. Вітер матиме змінний характер 1-6 м/с.

Упродовж 26-30 жовтня переважатимуть комфортні плюсові температури. В північних, західних, центральних та східних областях нічні температури знаходитимуться в межах +3…+11 °C, денні температури зупиняться на відмітці +11…+19 °C.

На Півдні нічні температури коливатимуться від +7 до +16 °C, вдень повітря прогріється до +15…+21 °C. Температура ґрунту на всій території України окрім півдня знаходитиметься в межах +4 до +10 °C, в південних областях +8…+16 °C.

З 31 жовтня по 1 листопада очікується на зниження температури. На Заході нічна температура опуститься до відмітки +1…+8 °C,  денна температура складе +8…+13 °C, в  північних областях також прохолодно, вночі +4…+7 °C, вдень повітря прогріється лише до +7…+10 °C.

«В центральних та східних областях у нічний час +3…+8 °C, денна температура повітря знаходитиметься в межах +8…+14 °C. Навіть в південних областях буде прохолодно, вночі +5…+8 °C, вдень повітря максимально прогріється лише до +15 °C. Температура ґрунту на всій території України коливатиметься від +4 до +9 °C», — розповіли у Метео Фарм.

Виконано за допомогою Disqus