Восени озимі зернові культури вимагають особливого захисту — фахівець

2 листопада 2020 274 0
Восени озимі зернові культури вимагають особливого захисту — фахівець
UKRAVIT

В період осіннього зросту зернових колосових актуальним є захист посівів від хвороб, особливо за ранніх строків посіву, на загущених полях, а також за сприятливих гідротермічних умов. Оскільки при недостатньо ефективному або несвоєчасному контролі хвороб недобір врожайності може сягати 10% і вище. Про це попереджають фахівці «UKRAVIT».

«Традиційно, на початкових етапах росту та розвитку озимих зернових культур ще триває захисна дія протруйника. Проте майже усі фунгіцидні протруйники здатні ефективно захищати рослини до фази 3-5 листків, залежно від певних факторів. Якщо у цій фазі ми будемо цьогоріч спостерігати випадання опадів в комплексі із коливаннями денних і нічних температур повітря, це створюватиме сприятливі умови для розвитку і поширення осінніх хвороб», — відзначає Олександр Мигловець, керівник агрономічного департаменту компанії.

Таким чином, зазначає фахівець, посіви озимини можуть опинитися в зоні ризику інфікування. І щоб надійно захистити їх від найпоширеніших хвороб та зменшити інфекційний фон для весняного періоду, він рекомендує профілактичні обробки.

«Для профілактики та захисту озимих зернових культур від комплексу хвороб рекомендую віддавати перевагу багатокомпонентним препаратам, особливо таким, що володіють властивостями діяти за понижених температур повітря. Крім того, багатокомпонентні фунгіциди, як правило, не викликають резистентності у збудників хвороб», — пояснив керівник агрономічного департаменту компанії.

Цим характеристикам відповідає системний фунгіцид Ті Рекс (пропіконазол, 150 г/л + триадимефон, 150 г/л). Внаслідок комбінації діючих речовин він ефективно і надійно контролює борошнисту росу та септоріоз, які є найбільш притаманними для осіннього періоду; додатково окрім зазначених хвороб він контролює види іржі, прикореневі форми церкоспорельозу, гельмінтоспоріозу, фузаріозу

Препарат має захисну, лікувальну дії, що забезпечує пролонгований захист культурних рослин. Тож ви можете бути певні, що ваші посіви отримають максимально ефективний захист і повною мірою реалізують потенціал врожайності.

Читати за темою: Своєчасний захист від бур’янів сприяє успішній перезимівлі культур — фахівець

Виконано за допомогою Disqus