На посівах озимих активно розповсюджуються хвороби

4 листопада 2020 3897 0
На посівах озимих активно розповсюджуються хвороби

На полях України активно ширяться різні хвороби озимих. Повідомляє SuperAgronom.com, з посиланням на дані Держпродспоживслужби.

На ранніх розкущених посівах озимих пшениці за вищевказаних погодних умов відмічається наростання хвороб, а саме борошнистої роси, септоріозу, сітчастої плямистості, бурої листкової іржі, кореневих гнилей, якими охоплено 1-5% рослин (Вінницька, Волинська, Закарпатська, Миколаївська, Тернопільська, Херсонська, Чернігівська обл.).

У посівах озимого ячменю (Житомирська, Закарпатська, Одеська, Львівська Тернопільська, обл.) уражено 2-7% рослин сітчастим та звичайним гельмінтоспоріозом, осередково борошнистою росою, кореневими гнилями, темно бурою плямистістю. У Волинській, Чернігівській областях на озимому житі відбувається незначний розвиток бурої листкової іржі, кореневих гнилей на 1-3% рослин за розвитку захворювання 0,5-2%, хворіють ранні посіви.

На 6-37% площ лісостепових та поліських, осередково степових областей 1-10% рослин ріпаку хворіє на пероноспороз, альтернаріоз, фомоз, циліндроспоріоз. У Київській області 1,5-2% рослин уражено чорною ніжкою. У фазі 4-5 справжніх листків за наявності інфекції та для стримування росту листя та підвищення стійкості до екстремальних погодних умов посіви обприскують рекомендованими фунгіцидами.

Читати за темою: Восени озимі зернові культури вимагають особливого захисту

Виконано за допомогою Disqus