Фермери можуть скористатись пільговим кредитування на с/г продукцію від банку ПУМБ

9 листопада 2020 135 0
Фермери можуть скористатись пільговим кредитування на с/г продукцію від банку ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) вже понад 4 роки розвиває партнерські програми та надає фермерам можливість скористатись пільговими кредитами на купівлю с/г продукції. Про це йдеться у матеріалі «Взаємний інтерес: Партнерські програми банків для агробізнесу» на Latifundist.com.

В матеріалі зазначається, що у лютому цього року ПУМБ приєднався до програми «ЛегкоПосівна 2020» міжнародної агрохімічної компанії Syngenta. А в жовтні 2020 р. продовжив співпрацю з компанією і на сезон 2020-2021. В рамках програми агроклієнти банку можуть придбати посівний матеріал і засоби захисту рослин за зниженою процентною ставкою — 5,48% річних в гривні.

Директор сільгосппідприємства «Агромайстер» (2,5 тис. га землі в обробітку) Володимир Похвальний розповів, що компанія в цьому році скористалася цією програмою і придбала насіння і ЗЗР на 800 тис. грн. Для підприємства таке фінансування вигідно як за рахунок зниженої ставки по кредиту, так і за рахунок того, що оплата буде проводитися в гривнях, а не в доларах.

«Для нас, по суті, є три варіанти фінансування посівної. Перший — взяти товар у дистриб'ютора з 20% передоплати, 30% в збирання ранніх зернових і 50% з прибирання соняшнику. Виходить вартість — понад 20% річних. І при роботі з дистриб'юторами є прив'язка до курсу валют. Другий варіант — кредит в банку під 16-17% річних. Третій — партнерська програма: Syngenta поставляє продукцію під пільгове кредитування, а ПУМБ забезпечує фінансування. Перевага цієї програми в тому, що ми економимо на відсотках і немає прив'язки до валюти, що дуже важливо», — пояснив Володимир Похвальний.

У партнерських програмах «ОТП Банку» із фінансування оборотного капіталу та авалювання векселів беруть участь 23 партнери, серед яких: ALFA Smart Agro, Syngenta, UKRAVIT, UA Group Distribution, «Нертус», «Макош», «Українські мінеральні добрива» та інші компанії, а також 14 партнерів-учасників програм з інвестиційного кредитування: «Варіант Агро Буд», KMZ Industries, KUHN.

«Таким чином, сьогодні банки активно використовують партнерські програми для фінансування аграріїв. І в подальшому будуть розвивати цей інструмент, роблячи ті чи інші товари для сільгоспвиробників ще доступнішими», — зазначили в ПУМБ.

Виконано за допомогою Disqus