Фахівці визначили фактори впливу на урожайність кукурудзи, соняшнику та пшениці під час LNZ Hub 3.0

10 листопада 2020 69 0
Фахівці визначили фактори впливу на урожайність кукурудзи, соняшнику та пшениці під час LNZ Hub 3.0
Kurkul.com

На Черкащині у нинішньому сезоні уже втретє працювала агротехнологічна платформа LNZ Hub 3.0. Традиційно багатолюдним відвідинам цьогоріч завадили карантинні заходи. Тож ті, хто не зміг потрапити на LNZ Hub, можуть ознайомитися з дослідними ділянками на онлайн-екскурсії. Повідомляє SuperAgronom.com.

Фахівці агродепартаменту компанії LNZ Group «провели» глядачів по майже 50 демонстраційних ділянках, об’єднаних в 11 блоків. 

Зацікавленим аграріям, зокрема, розкажуть про те, як в цьогорічних складних умовах проявили свої особливості гібриди кукурудзи UNIVERSEED.

  • Наприклад, ЕXPM032 (ФАО 220) значно менше реагував на похолодання. А нижче ФАО дало змогу «вхопити» вологу й менше постраждати від посухи.
  • EХРІ143 (ФАО 320) — новинка на вітчизняному ринку. Більш високорослий, закладає по 18-20 рядів у качані, при цьому зубовидний і швидко віддає вологу.
  • ЕХРН003 (ФАО 350) — навпаки, нижчий, і завдяки цьому має кращий потенціал в умовах спеки, і росте не в висоту, а в корінь, краще дістаючи вологу з ґрунту.

Також глядачі можуть дізнатися, в чому полягають відмінності зернових та силосних гібридів кукурудзи Leafy, Leafy-floury, гібридів UNIVERSEED та про біологічну й технічну врожайність цих гібридів.

Нагадуємо, як показали себе силосні гібриди UNIVERSEED у різних куточках України, в різних господарствах, можна подивитися на YouTube-каналі LNZ Group.

В окремому блоці було представлено демо-ділянки з новими гібридами соняшнику. Наприклад, гібрид Магура бренду S&W уже рік є в ексклюзивних продажах LNZ Group. Гібрид має таку генетичну особливість, як дуже добре запилення середини кошика. За словами фахівців агродепартаменту, цю властивість можна також регулювати внесенням бору. Що було продемонстровано на випробувальній ділянці за допомогою продукту Стример ВМА.

Також на LNZ Hub 3.0 було випробувано схеми захисту продуктами бренду DEFENDA на кукурудзі, соняшнику та ярій пшениці.

У Блоці №2 досліджували економічну та біологічну ефективність застосування досходових та післясходових гербіцидів на кукурудзі та вивчали вплив досходового і післясходового захисту на формування майбутньої врожайності кукурудзи. 

А в Блоку №3 вивчали вплив технології сівби на розкриття максимального потенціалу врожайності. Зокрема, на ділянках цього блоку проводили:

  • дослідження особливостей посіву із локальним двострічковим внесенням азотних добрив на врожайність кукурудзи;
  • оцінку впливу притискного зусилля та глибини посіву на дружні сходи;
  • дослідження ефективності внесення стартових добрив на початкову енергію росту;
  • визначення впливу густоти посівів та швидкості сівби на економічну ефективність вирощування культури;
  • дослідження потенціалу врожайності кукурудзи залежно від фракцій посівного матеріалу.

Загалом на онлайн-екскурсії по LNZ Hub 3.0 можна дізнатися про всі подробиці проведених експериментів та візуально оцінити вигляд посівів на перелічених блоках та ще багато цікавого про технології вирощування основних культур від фахівців агродепартаменту LNZ Group.

Про результати експериментів, проведених на LNZ Hub 3.0, можна дізнатись у наступних відео з YouTube-каналу LNZ Group. Тож підписуйтесь і дізнавайтесь про все першими!

Виконано за допомогою Disqus