На Хмельниччині фермер поверне державі 200 тисяч грн за невиконання угоди

12 листопада 2020 166 0
На Хмельниччині фермер поверне державі 200 тисяч грн за невиконання угоди
Kurkul.com

За результатами розгляду судом позовної заяви Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури, фермерське господарство зобов’язано повернути до державного бюджету кошти фінансової підтримки. Про це повідомляє пресслужба облпрокуратури.

Так, місцевою прокуратурою встановлено, що у 2017 р. Українським державним фондом підтримки фермерських господарств на поворотній основі надано фінансову допомогу в сумі 300 тис. грн одному із фермерських господарств, який здійснює свою діяльність на території Новоушицького р-ну.

«Відповідно до визначеного за домовленістю сторін графіку, повернення коштів має відбуватись частинами упродовж трьох років, однак з часу отримання позики фермером не перераховано до бюджету жодної гривні», — зазначили у прокуратурі.

Внаслідок цього наразі виникла заборгованість зі сплати коштів на суму 200 тис. грн.

«Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами про стягнення вказаної заборгованості, а також штрафних санкцій за невиконання господарського зобов’язання на суму понад 70 тис. грн», — йдеться у повідомленні.

Господарським судом Хмельницької обл. позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.

Читати за темою: На Київщині судитимуть фермерів за вирощування сої в ботанічному заказнику

Виконано за допомогою Disqus