Фермер винайшов новий спосіб знищення бавовникової совки

18 листопада 2020 76 0
Фермер винайшов новий спосіб знищення бавовникової совки
pixabay.com

Трихограми, які є ендопаразитоїдами яєць комах, можна використовувати для знищення бавовникової совки. Про це повідомив Олександр Васильєв, агроном-дослідник та за сумісництвом власник ТОВ «Біосервіс Плюс», пише SuperAgronom.com.

«Хочете відкрию таємницю? Нам вдалося зібрати з природи трихограму, яка добре шукає і паразитує в полі яйця бавовникової совки! Ефективність трихограми починається з правильно підібраного виду та раси», — зазначає Олександр Васильєв.

Він зазначає, що задля успіху передувало кілька років пошуку, невдачі та розчарування, великий обсяг витраченого часу, сил і коштів.

«За допомогою деяких маніпуляцій ми отримали кілька рослин кукурудзи з відкладеними на них яйцями бавовникової совки. Трихограму розкидали на деякому віддаленні від рослин. Через певний час вона з’являлася на рослині, швидко знаходила яйця бавовникової совки і починала їх паразитувати», — написав фахівець.

За його словами, через два дні піддослідні рослини зрізали та віднесли до лабораторії для подальших підрахунків відсотка паразитування.

Читати за темою: Винайдено новий підхід у боротьбі із західним кукурудзяним жуком

Виконано за допомогою Disqus