На Черкащині продемонстрували результати врожайності ексклюзивних гібридів соняшника

23 листопада 2020 155 0
На Черкащині продемонстрували результати врожайності ексклюзивних гібридів соняшника

На Черкащині в рамках LNZ Hub 3.0 показали результати жнив соняшника. На блоці 7 було випробувано лінійку ексклюзивних гібридів, які є в портфелі компанії LNZ Group.

«Випробування гібридів проводиться для того, щоб ми могли розуміти самі ці гібриди та могли запропонувати аграріям найкращі з них, які підходять до конкретного регіону та умов», — розповіли в  LNZ Group.

Для забезпечення чистоти експерименту вся технологія — від посіву і до збирання — була однаковою: сівба відбувалась 16 квітня, одразу після сівби проводився ґрунтовий гербіцидний захист, у фазі 3-4 листки була здійснено підкореневе живлення та фунгіцидний захист.

«Погодні умови цього року склалися дуже специфічні — тепла зима з недостатньою кількістю опадів, пізня холодна весна, посушливе літо. Все це мало вплив на продуктивність культури. Ми побачили дуже різку реакцію всіх гібридів соняшнику, яка відбилася на врожайності. Найбільший вплив мало занадто велика кількість опадів на початку літа та повна відсутність опадів протягом решти періоду», — додали в компанії.

Розпочали збір на початку вересня. Вологість соняшнику була від 6 до 12%. За підсумками середня врожайність усіх гібридів становила 2,35 т/га. На полі були висіяні ексклюзивні гібриди, які показали наступну врожайність:

Згідно з даними проекту «Урожай Онлайн 2020» наразі в Україні завершено збір соняшнику. Середня врожайність культури складає 2,05 т/га. На Черкащині середня врожайність 2,36 т/г, що на 30% нижче у порівнянні із минулим роком. На думку експертів врожайність знизилась через несприятливі погодні умови.

Виконано за допомогою Disqus